Møllehuset  egen historie.

 Møllehuset  har igennem historien huset arbejdere til Visborggaard, nemlig mølleren, som havde til opgave at styre den vandmølle, som dengang havde funktion mellem søen og voldgraven rundt om slottet.

Visborggaard har siden midten af 1300-tallet været hjemsted for mange store riddere og adelsmænd. som har haft en stor indflydelse på hele  området og med sin store produktion af glas og kalk har disse adelsmænd også haft en stor betydning for mange af Danmarks større bygninger, både i og udenfor Jylland. Mariager fjords udmunding og hele området omkring Visborg ser ud som det gør den dag i dag, netop på grund af disse store produktioner.

Den kendte hvide hest, som Kong Christian X red over grænsen for 100 år siden, under genforeningen kom fra Visborggaards stalde, og er den dag i dag begravet omring 100 m. fra slottet og Møllehuset. På stedet er rejst en stor gravsten, for at minde om den betydning, som hesten under jorden har haft for danmarkshistorien.

Det er muligt at læse meget mere om stedets historie i en bog, udarbejdet af Visborggaard, som er at finde på Hotel Møllehuset. Med den har man mulighed for at fordybe sig i historien og virkelig opleve det historiske fundament, som Visborggaard bygger på.

Det er ligeledes muligt frit at benytte den smukke renæssancepark bag slottet. Parken menes at stamme helt tilbage fra år 1570 og byder på smukke symmetriske buskomkransede rosenbede. Visborggaards have er den eneste fredede renæssancehave og er en af de få haver i Danmark, hvor renæssancens anlægsprincipper er opretholdt igennem tiden. Du finder altså ikke en lignende park tilgængelig noget andet sted i Danmark. Den velbevarede have har sin helt egen charme og der er altid en helt særlig ro at finde omkring de smukke væksthuse, stierne mellem de gamle træer, og de overdådige rododendroner. I voldgraven flyder ænderne stille rundt med svanerne, og er med til at skabe en stemning af ro og fordybelse.

  • Black TripAdvisor Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon